Skärgårdsbokning
*** Tourist Info
+358-2-410 6600 if.gninkobsdragraks@ofni må-fr 9-16

image

NAGU, KORPO

INKVARTERING

Gästgiveri Martta, Nagu
photo
Gästgiveri Martta är ett hemtrevligt pensionat i Nagu kyrkby, bredvid kyrkan. Sjutton stycken ljusa rum, 34 bäddplatser, wc och dusch i gemensamma utrymmen, sällskapsutrymmen och en stor matsal, vedeldad bastu. Avstånd till gästhamnen och simstrand 300 m.
Gammelgård, Nagu
photo
Gammelgård ligger på några kilometers avstånd från Nagu centrum i riktning mot Korpo. Logiutrymmen för 65 personer, med WC och dusch i korridoren. Vid stranden beachvolley och strandbastu.
Pensionat Backaro, Nagu
photo
Backaro ligger på ön Nötö, som hör till Nagu södra skärgård. På pensionatet finns logiutrymmen för ca 20 personer. Gemensamma tvättutrymmen finns inne i huset, utedass. Trivsam inredning i traditionell pensionatstil. Nötö erbjuder mycket utrymme för uteliv och motion. Med förbindelsebåten kan man göra utflykter till Jurmo och Utö.
Rumarstrand, Korpo
photo
Rumarstrand finns på södra sidan av Korpo. Stugbyn består av 11 st. stugor med 2-6 bäddplatser. Ett gemensamt kök och eldstäder ute finns till gästernas förfogande, likaså bastu och duschutrymmen. Båt och kanoter kan hyras.
Pensar syd
photo
Pensar syd är ett semester- och kurscentrum på ön Pensar som ligger mellan Nagu och Pargas. En kort förbindelsebåtstur. På området finns intressant skogsterräng med möjligheter till olika aktiviteter. På gården finns fina spelplaner. Strandbastu och sim- och fiskemöjligheter, roddbåtar. Pensars lägerskolspaket innehåller naturprogram, fiske, paddling och skärgårdskunskap. Be om offert.EXEMPEL PÅ ETT VECKOPROGRAM (logi i Nagu)

Dag 1. photo I Pargas: Ett besök till kalkgruvan och hembygdsmuseet med en tidsresa för skolgrupper. Sedan åker man färja över till Nagu, där övernattningen sker.
Dag 2. En vandring med guide i Nagu- via kyrkan, ner till hamnen. Efter lunchen utflykt till en spännande utsiktsplats där gruppen leker i skogen och i grottorna.
Dag 3. En båtutflykt till Själö, dit mänskor förr i tiden deporterades då de insjuknat i spätelska. I dag finns en havsforskningsstation belägen på ön. Turen är guidad.
Dag 4. photo Med förbindelsebåt ut till den yttre skärgården. Under resan viker båten av till hamnarna på utskärsöar som Nötö, Aspö och Jurmo. På resan kan man se många olika havsfåglar, ibland också sälar. Om ni önskar göra en utflykt till sälkolonierna vid havsbandet bör man komma överens om det i förväg. Sälutflykterna är möjliga endast vid vackert väder. På Utö besöks hembygdsmuseet och fyren, samt bönehuset. Man kan också stiga i land och bekanta sig med någon av de ovannämnda öarna.
Dag 5. Hemresan börjar. Båten anländer till Pärnäs på fastlandssidan kl. 10.00 på förmiddagen.
Alternativ: photo Ett alternativt dagsprogram är en utflykt till Houtskär eller Korpo, där man kan besöka ett utkikstorn, hembygds- eller båtmuseum och en bondgård.
Tilläggsprogram: På returresan kan man stanna och promenera runt naturstigen på Lenholmen, nära Pargas. Välskötta hagmarker med ekskogar och fågelvikar. Kan varmt rekommenderas.

Besök till en fårfarm i Pargas. Jill von Weymarn tillverkar själv olika produkter av ullen från sina får.

I våra lägerskolprogram ingår helpension. Det är viktigt att under lägerskolveckan äta och sova gott. Då orkar man bättre njuta av alla nya upplevelserna.

Du kan också välja delar av veckoprogrammet. Lägerskolan blir kortare - men också förmånligare. Begär en offert av oss.